måndag 7 mars 2011

Kvinnodag och vår i Moskva!

Idag firar vi kvinnan här i Moskva. Detta är stort och överallt går det runt kvinnor som fått blommor av sina män, kollegor, chefer mm. Christian som blivit allt mer Ryssificerad överaskade även han med blommor till sin kvinna. Gulligt!




Något annat som man firar för fullt här i Ryssland är vårens ankomst. Enligt ryssarna så kom våren den 1 mars. Detta firar man i en hel vecka (firar Maslenitsa) genom att äta blinier (pannkakor), leka lekar och bränna halmdockor. Om ni vill så gå in på vår vän Astrids blogg och kolla in hur man firar: 


Tyvärr var ju Christian sjuk i helgen så vi missade firandet. Vi tog istället och firade vårens ankomst idag genom att ta på oss våra nyinköpta vårjackor och Karolinas vårhatt och begav oss ut på stan och kollade in om våren kommit.


Även om det vore synd att kalla att våren är här så var det var skönt att komma ut lite. VÅR helg har vi annars ägnat i TV-soffan hemma i familjen Brinks hus i Silverskogen. De var i Sverige och då passade vi på att "vakta" huset. Det passade speciellt bra då de har svensk TV och att Ditte (vår fina och intelektuella vän) tävlade i "Vem vet mest?" på SVT2 på fredagen, Melodifestivalen och andra chansen på lördagen och Vasaloppet på söndagen. Fantastiskt mysigt helg!

Fint välkomnande i Silverskogen!

4 kommentarer:

  1. Bloggerskans förtydligande:

    Ditte (vår fina och intelektuella vän) tävlade alltså bara i fredagens frågesport och INTE i melodifestivalen och Vasaloppet som man skulle kunna tro när man läser vad jag skrivit. /Karolina

    SvaraRadera
  2. fast det hade varit RIKTIGT imponerande!!!

    SvaraRadera
  3. Vilken tjusig hatt! Det ser faktiskt lite vårlikt ut med den munderingen. Här är det svinkallt i dag. Nordan viner runt husknuten.
    Ni är bjudna på firande här i Nitta på lördag, men jag vet ju att ni inte kan komma. Vi kommer att sakna er. Det får bli firande till påsken istället.
    kram till er båda från mor o far

    SvaraRadera
  4. hahaha, jag läste så fort att jag inte ens tänkte på att Ditte kunde ha tävlat i musiken och skidorna hihihihi
    mycket fin hatt!!!
    vilket välkomnande i silverskogen- förstår att ni hade en kanonhelg...
    kram a.g från Beijing

    SvaraRadera