måndag 23 januari 2012

Sjukhusbesök!!!

Idag har vi varit på besök och rundvandring på det sjukhus där vi troligtvis ska förlösas. Det är ett privat sjukhus där de riktigt rika människorna i Moskva förlöser sina barn, därav att man får välja rum i kategorin STANDARD, DELUXE och VIP. Tyvärr tillåter nog inte vårt försäkringsbolag mer än ett standardrum, men,men...

Något annat som skiljer sig från Sverige är att man skriver kontrakt innan med en läkare som ska vara med under förlossningen. Här finns det hela fem kategorier av läkare. 1 är den billigaste och 5 är den dyraste, men enligt hon som visade oss runt så är alla läkare väldigt duktiga och erfarna. Det känns ju skönt! Alla pratar dock inte engelska utan vi har bara tre läkare att välja på.

Här kommer lite bilder:

Sjukhuset utanför, påminner om ett svenskt sjukhus.

I entren finns det både blomsterhandel (det hör till att den ryska mannen
förser sin kvinna rikligt med blommor efter födslen) och

...en svindyr men fin barnaffär.

Förväntansfull Karolina i korridoren

Ett standardrum

I VIP rummet fanns det ett eget barnrum som inkluderade en privat sköterska 24 h om dygnet + gästrum, sovrum och två badrum.

Vi gick därifrån nöjda men med 100 frågor och tankar. Nu ska vi bestämma vilken doktor vi vill ha och hoppas på att vi väljer en bra. Vi måste även ta kontakt med försäkringsbolaget igen och se vad som gäller. Annars kan det bli en dyr affär att föda barn i Ryssland.

4 kommentarer:

  1. Verkligen spännande, ser himla fräscht och fint ut!
    / Lotta (Hultsfred)

    SvaraRadera
  2. Som att komma till BB-stockholm! Det här blir bra! Kram

    SvaraRadera
  3. Oj vilket utbud det finns i Moskva!Det blir nog bra vilket som.Spänningen stiger alltmer.
    Kram från blivande farföräldrarna.

    SvaraRadera
  4. Ett barnrum har ni ändå ingen nytta av. Det enda man vill göra dagarna efter förlossningen är att ha sitt älskade barn nära sig och bara ligga och titta på varandra.

    Många kramar Matilda

    SvaraRadera