fredag 21 januari 2011

Biobesök...eller?

Fredagkväll och laddade för ett biobesök. Äntligen skulle det bli av. Vi har tidigare försökt ett flertal gånger. Alla dessa försök har gett oss insikt i att små vardagliga ting som exempelvis ett biobesök blir ett projekt pga språkförbistringar, dålig lokalkännedom och innefektiv infrastruktur. Första gången lyckades vi ta oss fram, dock en halvtimme försent för att se den enda engelska filmen som visades. Andra gången lyckades vi komma så långt att vi köpte biljetter. Men väl inne i salongen visade det sig att både texten och filmen var helt igenom rysk. Två minuter varade det biobesöket.

Ikväll såg vi oss i spegeln och unisont upprepade mantrat. "Kom igen Karro och Chrille nu erövrar vi bioduken".





Utanför lägenheten vinkar vi förväntansfulla in en taxi. Det tog tre minuter sedan stod den rostiga ladan där.


Ett stort utbud av filmer fanns. Ovanstående film ger en inblick i den ryska komiken värld....


Med vår sökande blick inne i biografen fann vi popcorn, massor av ryska filmer, ryska biobesökare, VIP platser för 400 kronor och coola trailers på olika monitors. Vi sökte oss fram till en lucka och nästan desperat hungriga på engelsk film frågade vi om detta utbud. Svaret blev: No, not today, not tomorrow!!!

 Det fick bli vår plan B istället (Det har man alltid när man bor i Moskva), en barrunda:



Det blev tröstdrinkar vid baren bredvid istället.

och på en stående pubbuss inne på gågatan.
Det blev öl, lite ost och underhållning från en trubadur.



och ett besök på en Irish pub blev det också!
 Nåväl, trots ännu ett missat biobesök fick vi istället möjligheten att känna av den inhemska ryska pubkulturen...och den är full godkänd!! Väl i säng, något trötta, säger våra tankar att nästa gång, då kommer vi att lyckas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar