fredag 14 december 2012

En oväntad utflykt!

I tisdags vaknade Svante och var lite rosslig i bröstet och andningen var tung. Vi hörde av oss till EMC och de skickade ut en husläkare för att göra en undersökning på honom. Läkaren tyckte genast att han behövde åka med in till sjukhuset.
 
Färden in gjordes med ambulans i rena "Putin-stil" med blåljus, sirener och ibland på andra sidan körbanan. Svante tyckte att det hela var väldigt sövande och sov hela resan.
 
Väl framme möttes vi av proffesionell personal som genast satte in behandling. Svante var jätteduktig även om man såg paniken i hans ögon när de försökte sätta på honom syrgasmasken samtidigt som e stack en spruta i låret på honom, men han kände nog ganska snabbt att det blev lite lättare att andas. Enligt läkaren hade han 80% syreupptagning i blodet och det var visst ganska illa för en bebis. När vi fick veta det kändes det väldigt bra att vi var på sjukhuset.
 
Svante kvicknade snart till och blev väldigt leksugen. Då var det tur att vi blev tilldelade ett stort dubbelrum med sköna lakan där Svante både kunde busa och krypträna.
 
Resten av dagen ägnade vi åt att leka, vila, äta god mat och få lite mer behandling.
 
På eftermiddagen åkte Christian iväg en sväng för att spela Piano på Svenska ambassadens Luciafirande. När han kom tillbaka sov Svante gott för natten. Med sig hade han mc-donalds. Där låg vi sedan och drack milkshake, tittade på Svante och lyssnade på Lady Gagas konsert som pågick för fullt utanför fönstret.
 
Svante sov bättre den natten än vad han gjort på länge, men så hör det ju inte till vanligheterna att han får sova dela säng med sina föräldrar.
 
Vi är väldigt tacksamma över att allt gått bra, att vi sökte hjälp i tid och att vi har en fantastisk försäkring, för oj, vad det kostar att bli sjuk här. Här kommer lite siffror:
 
Ambulansfärd 2500 kr
 

Sjukhusrum 5000 kr/natt

Behandlingar 10 000 kr


Utsikten från rummet, gratis!

En nöjd Svante påväg hem i taxin dagen efter


Nu har han fått med sig medicin som ska tas tre gånger om dagen i tre dagar. Han har också fått utegångsförbud i tre dagar, så vi kan glömma allt vad Luciafiranden och julfester heter. Vi får ha det mysigt hemma istället.

2 kommentarer:

  1. Skönt det gick bra!
    Och vi har det väldigt väldigt väldigt bra här hemma i Sverige med sjukvården....
    Kram/
    Tove

    SvaraRadera
  2. Krama honom från oss! Skönt att det gick så bra! Kram kram.

    SvaraRadera