onsdag 10 oktober 2012

Lilleman 6 månader!

Svante 6 månader


Den sista månaden är det som att Svante blivit medveten om sin värld på ett annat sätt. Vet inte riktigt hur det kan förklaras men han:

  • Är så nyfiken!!! (på gränsen till förveten). Kommer det någon gående i trappan så sträcker han på halsen för att kunna se vem det är.
  • Han är medveten om att andra människor tittar på honom. Han gör allt för att främmande människor ska le mot honom (han är ett ljuvligt och socialt sällskap att flyga med) eller som hans mormor sa -den ungen har humor.
  • Han har fått "näsa" för detaljer så som tvättrådslappar och knappar.
  • Han kan nu sitta själv och leka (vilket uppsakattas av både Svante och hans föräldrar).
  • Hans favoritlek är just nu "nappleken". Mamma har Svantes napp i munnen, han drar ut den varpå mamma börjar låtsatsgråta. Då storskrattar han tills att han sätter tillbaka nappen i mammas mun. Den leken kan han leka hur många gånger som helst utan att tröttna.
  • Favoritsången är fortfarande "Dinkelidunkelidoja", men "kråksången" och "pepparkaksgubbarna" kommer på god andra och tredjeplats.
  • Han somnar 20.00 i egen säng, vaknar kring 06.00 och äter och sover sedan vidare till 9. Nu är han dock förkyld så han vaknar några gånger på natten och gnyr och hostar lite.
  • Han äter bröstmjölkersättning på morgonen och på kvällen innan han somnar. De andra målen har bytts ut till "riktig" mat.





Att vara mamma och pappa till denna lille kille är fantastiskt. Han får oss att skratta högt flera gånger om dagen. Tänk vilken tur vi hade att just Svante kom till oss!!!

4 kommentarer:

  1. Och tänk vilken tur att han kom till världens bästa föräldrar! Kramis

    SvaraRadera
  2. Du vår älskade lille Svante!Du är så fin,söt o go.
    Du är farmor & farfars Gullegris.Underbara bilder.Farmor ska klistra upp dej på kylskåpet så vi kan pussas du o jag varje dag.
    Kram ock grattis från farmor o farfar.

















    SvaraRadera
  3. Njut så mycket ni kan av varje ögonblick! Tiden går fort.....Svante redan 6 månader!!!
    Kramar från "mormor" Ditte.

    SvaraRadera
  4. Grattis grattis önskar dina tjejer i Kalmar! Mamma och pappa hälsar också!

    SvaraRadera