onsdag 14 december 2011

Exotiska Sverige!!!

Aldrig känns väl Sverige mer exotiskt än dagarna kring Lucia!? Speciellt inte när man befinner sig utomlands. Det ska lussas på ambassader, för föräldrar och för hela världens skolor ska man visa upp julens brud som kommer med sina tända ljus och med tärnor och stjärngossar i led. Det ska bjudas på pepparkakor och det ska sjungas sånger. Inte annat än att man känner sig stolt över att vara svensk i dessa juletider.

Stämningsfullt på Svenska ambassaden igår

De hade anlitat samma snygga pianist som förra året

Appropå "Exotiska Sverige". Vad tycker ni om vår tavla som vi fått i gåva av ett föräldrapar på skolan? Tavlan kommer från en utställning som heter "Visit Sweden" och som visades i somras här i Moskva.



4 kommentarer:

  1. Sött tavlelmotiv. Passande till utlandssvenskar! Luciafirande är stämningsfullt även i gamla svedala. Det är bara vädret som inte stämmer in riktigt. Grått och regnigt och världens åska i natt.
    pussar o kramar från oss i Nitta

    SvaraRadera
  2. Alltid mysigt med Luciafirande. Fick min dos i Beijing. Här i Thailand gick det bra ändå.
    Vad gäller pianisten; kan man få hyra honom vid tillfälle?
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Härligt att se hur Sverige kan framföra sina fina Sankta Lucia traditioner.Vi har fortfarande en grön Jul...men snön kommer snart!!!
    Välkomna hem!Vi längtar efter er ock ser fram emot att få träffas.Tomten kommer både till Stockholm ock Traryd.
    Kramar Henny&Enold Puss,puss på lillprinsen!!!!!

    SvaraRadera
  4. Ha det skönt under er Sverige-vistelse. Jag får min familj hit under jul/nyår. Det blir spanskt julfirande med mycket skaldjur (lite lamm till)
    God Jul och Gott Nytt 2012! Kram/Iris

    SvaraRadera