söndag 11 september 2011

I Moskva händer det alltid något

och är man förkyld eller som Karolina tappat rösten helt så känns det ibland som att tiden till återhämtning är begränsad. Men det finns ju så många saker som är så mycket roligare än att ligga hemma och vara sjuk.

Fredagens afterwork med finnarna var väldigt, väldigt trevlig.

Lördagen startade vi ute i Silverskogen med champagnebrunch och firande av födelsedagsbarnet Håkan. Madeleine hade ordnat en supergod brunch bestående av hemmagjord musli, svensk bacon, hembakat bröd och fruktsallad. Manne, 7 år imponerade med att på egen hand göra scrambled ägg.

Så mumsigt!

På kvällen var Karolina helt slut (lite feber och förkyld) och ville helst bara vara hemma. Men det var bara att ta en alvedon och bege sig ut igen. En elev på skolan vars pappa är konsertpianist hade konsert på Moskvas konserthus tillsammans med Moskvas filharmoniker och dit var vi inbjudna. Vi mötte upp Astrid  vid metron och tog en minst sagt rask promenad i regnet till konserthuset, då vi var ute i sista minuten...

Skynda, skynda!!!
Vackra konserthuset

Ensamblen

Konserten var helt fantastiskt och var helt klart värd ett par alvedon. Konserthallen var också väldigt modern och fin. Efteråt stannade vi kvar och minglade lite med den svenska ambassadören och lite andra kända och okända människor.Tänk vad alvedon och vacker musik kan göra en pigg!!!


Känslan av att vakna i morse, veta att hela dagen var oplanerad, båda med ont i halsen och synen av att det ösregnade utanför var obeskrivligt skön. Christian har legat i sängen med en bok, Karolina i soffan framför tv-serien vänner. Så har vi ropat lite mellan rummen till varandra och då och då mötts upp för fika eller mat. Fantastisk händelserik helg men också en fantastiskt skön slö söndag!

Har ni haft en bra helg, händelserik eller ej?

3 kommentarer:

  1. Skönt att höra att ni koka, unga människor varvar mellan nöjen och vårdande av hälsan. Jag är säker på att variationen är bra för tillfrisknandet.
    Kramar

    SvaraRadera
  2. wow, låter ju som en kanonfin helg, förutom febern, hoppas att den idag måndag är borta....
    Jag har gäster boende hos mig, kolla in deras äventyr:
    http://boggeodani.blogspot.com/

    kram från Anna i Beijing

    SvaraRadera
  3. Förstår att er fred-lörd.varit med så mycket trevligheter.Klokt av er att helga vilodagen.Hoppas fökylningen har gett med sej.
    Vi,far ock jag har börjat höstjobbet i trädgården.Plockat äpple ock päron hos goda vänner.Med nybakad äppelkaka ock kaffe bjöd vi
    mormor Ingrid (96 år den 16/10)i söndags.Hon blev glad ock lät sej väl smaka ock hälsade så gott till er.
    Kramar fr. oss i Traryd.

    SvaraRadera