söndag 29 augusti 2010

Söndag eftermiddag

och vi går runt i varsitt klassrum och fixar det sista inför morgondagens skolstart. Fast vi har båda varit uppkopplade på internet så jag vet inte riktigt hur effektiva vi varit. Hela förra veckan förberedde vi i klassrummen och planerade så vi borde vara klara nu...

Christian har visat en hel ny sida av sig själv vad det gäller inredning. Han har specialbeställt blommor, kuddar, mattor och krukor (bara hans IKEA kvitto gick på fyrsiffrigt belopp) till sitt klassrum. Allt är noga pedagogiskt och färgmässigt genomtänkt, tom färgen på häftstiften. Han har också gjort en mysig läshörna för barnen. Alla bänkar är ställda ut från varandra. Hans pedagogiska tanke är att bänkarna inte ska vara personliga utan bara ett ställe där man arbetar. Barnen får själva välja, från lektion till lektion vart de vill sitta. Alla genomgångar ska ske på den gröna (spygrön enligt vår kollega Pia) mattan i mitten av klassrummet.

Titta så fint det blir:



Den specialbeställda orkiden =)

Läshörnan

Det är min man alias Ernst Kirchsteiger det =)


Kort från förskolan Vildhundens lokaler blir det en annan dag.

Det har regnat hela helgen här i Moskva. Men igår gjorde det inte så mycket. I fredags hade vi nämligen personalfest. Den blev både sen och ganska hård så vi var båda rätt slitna igår. Vi trotsade dock regnet och tog på oss regnkläder för att ta oss ut på en kort promenad och käka lunch på en restaurang i närheten av oss. Kvällen tillbringades hemma i tv-soffan framför Lost och svenska tacos.

Vi känner på oss att vi kommer att trivas här!

Kram från oss

5 kommentarer:

  1. Nu blir jag allt lite stolt lillasyster! Så fint och roligt att få se klassrummet. Jag är såååå nyfiken på vildhunden! Här hemma har det också regnat hela dagen, men vi har tillbringat den mest på akuten då Alfred har haft feber (40 grader) sedan i torsdags...troligen nåt virus, vi ska på vidare utredning imorgon,puh. Men blir så glad av att se er och läsa om er så nu känns allt lite bättre=)! Stor kram till er! vi längtar efter er!
    Kram Katta/KInga

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att se bilder från Christians klassrum. Det där blir bra! Det är jag säker på!
    Väntar med spänning på Vildhundens lokaler.
    Skönt att ni verkar finna er till rätta!
    Kramar till er båda!

    SvaraRadera
  3. Hej sötnosar! Åh vilken talang du har för inredning Christian! Men som jag alltid brukar säga så är det inte lokalen som gör en bra skola utan lärarna.... tur för barnen i Moskva som har fått både superlärare OCH superfina klassrum :)

    SvaraRadera
  4. Hej på er!!
    Det var en ett härligt klassrum du har inrett.
    Måste va kul att få bestämma själv hur man vill
    ha det.Barnen kommer alldeles säkert att uppskatta sina lokaler.Hoppas ni trivs ock ha det bra.På torsdag åker jag till Alfred.Han mår bra nu.Skönt!
    Stor kram Chrille ock Karro.Gulligt kort på er
    som ni skickade på bloggen tycker vi,Henny o Enold

    SvaraRadera
  5. Oj oj oj vad fint! Kram till er båda.

    SvaraRadera