25 g jäst
5 dl vatten
2 morötter
1 dl solrosfrö
1/2 dl linfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl bovetekross
1 dl hirs
1/2 msk salt
1 msk sirap
13-14 dl dinkel fullkornsmjöl
1 ägg till pensling
Eller så gör ni som vi och tar lite vad ni har hemma. Honung istället för sirap, syllumfrön istället för pumpakärnor och rågmjöl istället för vetekross. Ja, inte för att vi smakat på resultatet än, men det doftar himmelskt. Recceptet är taget ur Ola Lauritzon och Ulrika Davidssons senaste bok som vi fick av Christians föräldrar.
Mmmm...
Det ser gott ut. Ska nog prova baka det någon dag. Tycker annars att GI känns lite jobbigt! Får röra på mig i stället.
SvaraRaderaTycker ni är jätteduktiga som så helt har gått in för det.
Kramar till er båda!
Dom ser jättegoda ut.Va roligt att boken kom till nytta.Nu när jag har blivit förtidspensinär
SvaraRaderamåste jag ge mej tid att baka.Kanske ni rent av får smaka dessa bullar när vi ses i sommar!!
Hälsn.svärmor.
Grattis fina Karolina på din namnsdag idag!
SvaraRaderaStor kram från Gotland