fredag 15 februari 2013

Svante plockar fram, mamma plockar bort....

Svante plockar fram, Karolina plockar bort! Det är så våra dagar ser ut nuförtiden. ALLT ska undersökas. Dras ner, petas på och smakas på. Idag när jag kom in i badrummet så satt Svante och slickade på locket till blöjhinken, Blää! Han vet också ganska väl vad han inte får peta på. Tex kopplingsdosan till internet och sophinken. Detta gör dessa två ting extra åtråvärda. Han kryper fram till dem, säger ajaj och skakar på huvudet och sätter sedan igång att pilla eller dra ner.

Någon som har tips på hur man får en 10 månaders att lyssna till sin mamma och pappa när aj,aj och sluta inte hjälper? Ska man låta honom få undersöka soporna och leka med internetdosan för att stilla hans nyfikenhet?

Idag när han drog fram tidningar så hittade han dock ngot extra spännande som han satt och bläddrade i ganska länge:

Men vad är det här?

Åhh... Det verkar som att det är en bok om mig.
Där är ju jag och min ryska barnmorska och jag och mamma när jag är nyfödd.

Intressant bok!

Där är ju ett kort från när jag döps. Tänk vad liten jag var då.

2 kommentarer:

  1. Den boken skulle jag också få vilja bläddra i : )

    Ja, och visst är det säkert bra att få stilla sin nyfikenhet och lust att upptäcka saker men sophinken och kopplingsdosan!!!
    Låter som att det är ok att inte få smaka på ; )

    kram kram
    Anna G

    SvaraRadera
  2. Att försöka går alltid... Och att barn, både stora och små, provar vad som är ok eller inte hör till. Det ger en extra liten piff till föräldraskapet... Fniss! Tror det är bra att markera vad som är ok och vad som inte är det redan nu. Att sedan behöva påminna om det ett hundratal gånger är en helt annan sak.
    Och boken! Den skulle jag också vilja bläddra i och läsa.
    Kramar till er!

    SvaraRadera